Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zaterdagvoetbal: Lyra en sportclub Monster spelen nacompetitie

Lyra en sportclub Monster zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om zodoende alsnog voor de tweede klasse behouden te blijven. VDL en Honselersdijk zijn veilig.

Tweede Divisie
Excelsior Maassluis wist wederom een 18.00 uur wedstrijd niet te winnen. AFC bleek in de laatste wedstrijd met 3-1 te sterk. Volgend seizoen spelen de tricolores alle wedstrijden om 15.30 uur.

Eerste klasse B
FC ’s-Gravenzande heeft met een overwinning afscheid genomen van de eerste klasse. In Vlaardingen won de kampioen met 3-1 van Deltasport. Daarnaast won FC ’s-Gravenzande de derde periode.

Westlandia eindigde net niet in het linkerrijtje. De Naaldwijkse ploeg neemt na een zwaar debuutseizoen de achtste plaats in met een minder doelsaldo dan nummer zeven XerxesDZB. De laatste wedstrijd verloor Westlandia met 3-0 in en tegen Brielle.

Nootdorp, XerxesDZB en sportclub Feyenoord spelen nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Neptunus-Schiebroek en Voorschoten;’97 degraderen. SVC’08 en ARC spelen p/d-wedstrijden voor behoud.

Tweede klasse C
In de onderste regionen veranderde weinig na de laatste speelronde. VDL voldeed haar sportieve plicht en hield Soccer Boys op een 1-1 gelijkspel. Dit betekende voor VDL dat het definitief veilig was en dat Soccer Boys samen met Kethel Spaland volgend seizoen gaat uitkomen in de derde klasse. VDL moest wel de negende plaats afstaan aan Honselersdijk.

De Honselse ploeg eindigde als negen met een even aantal punten als VDL, maar heeft een beter doelsaldo. In de laatste wedstrijd liet HVC’10 wederom een streekgenoot met drie punten uit Hoek van Holland vertrekken. Honselersdijk won met 4-1. Streekgenoot Monster won twee weken geleden ook van HVC’10.

Door de resultaten van VDL en Honselersdijk eindigden sportclub Monster en Lyra op de p/d-plaatsen en gaan zich opmaken voor een spannende barrage. Sportclub Monster gaat het opnemen tegen Naaldwijk, dat een stabiel seizoen beloonde met een plaats in de nacompetitie. Lyra gaat het opnemen tegen Koudekerk.

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde Lyra op sportpark De Zwet met 1-1 gelijk tegen kampioen Te Werve. Sportclub Monster verloor op sportpark Polanen met 2-0 van Valken’68.

RCL, DoCos en Valken’68 gaan strijden voor een plaats in de eerste klasse.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS