Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Werkgroep Oud-Monster gaat verder als vereniging

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 17 juni 2019 12:38

Foto: vlnr Wim Duijvestijn - Leo van den Ende en Adri van Vliet


De Werkgroep Oud-Monster, die sinds 1979 bestaat, is voortaan een vereniging. Op die manier hopen de initiatiefnemers wat sterker te staan richting de buitenwereld. En door leden aan zich te binden kan er ook een spaarpotje worden gecreëerd voor activiteiten op het gebied van regionale historie. De nieuwe naam is Historische Vereniging Monster & Ter Heijde.

De vereniging is vrijdag opgericht bij een notariskantoor in Naaldwijk. De ondertekenaars van de oprichtingsakte zijn Leo van den Ende (voorzitter), Adri van Vliet (secretaris) en Wim Duijvestijn (penningmeester). De nieuwe vereniging wil zo nu en dan lezingen houden en leden van de vereniging krijgen enkele keren per jaar een nieuwsbrief over actuele thema's.

De werkgroep ontwikkelde in de loop der jaren tal van activiteiten, zoals het schrijven van artikelen (onder andere voor de WOS-rubriek Streekhistorie), het begeleiden van opgravingen, het organiseren van tentoonstellingen en het geven van lezingen. Daarnaast zette de werkgroep zich met succes in voor het behoud van monumenten, zoals de grafkelder van de familie Herckenrath en de protestantse kerk aan de Burg. Kampschöerstraat.

De eerste lezing van de nieuwe vereniging, die inmiddels al zo'n veertig leden telt, staat gepland na de zomervakantie. later wordt bekendgemaakt waarover die zal gaan. Mensen die lid willen worden kunnen zich voor 15 euro inschrijven via hvmoth@gmail.com.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS